fbpx

gratis monteur 

De gratis installatie van Breedband Helmond

We willen je ontzorgen en een overstap zo makkelijk mogelijk maken. Daarom verzorgt Breedband Helmond altijd een gratis installatie door een deskundige monteur. Deze monteur sluit onze diensten aan en zorgt (waar mogelijk) dat kabels netjes worden weggewerkt. Dat is nou service! Indien nodig zal de monteur ook nieuwe UTP kabels trekken voor onze diensten.

De diensten van Breedband Helmond worden werkend opgeleverd. Indien je naast deze installatie nog extra kabels getrokken zou willen hebben of een apparaat op een andere verdieping aan wil laten sluiten dan is dat geen probleem. De monteur kan dit voor je verzorgen tegen een laag meerwerk tarief. Afhankelijk van de hoeveelheid werk kan het zijn dat we hier een keer voor terug moeten komen. Het helpt ons als je vooraf aangeeft dat er meerwerk uitgevoerd dient te worden.

 

Wat houdt de gratis basisinstallatie in

• Deze installatie bestaat uit de aansluiting op de begane grond vanaf het glasvezelaansluitpunt voor:

• Indien nodig: UTP kabels trekken op de begane grond voor de apparatuur inbegrepen in je pakket

• Optimaliseren van de wifi in je woning.

• Instellen wifi wachtwoord op tablet, mobiel en/of laptop

• BBH TV mediabox wordt ingelogd

• COAX kabel wordt verbonden aan ons systeem voor analoge of DVB-C televisie – mits deze aanwezig is

• Vast telefoonnummer wordt overgezet en telefonie wordt getest

• Korte uitleg over de diensten

• Wij gaan uit van een installatietijd van 60 minuten

 

Aandachtspunten voor de installatie

• Uitgangspunt is dat de installatie binnen 60 minuten voltooid moet kunnen worden. Zorg ervoor dat de ruimte waar de verbinding van Glasvezel Helmond binnen komt goed bereikbaar is en er een stopcontact vrij is. Het vrij maken van de werkruimte kost onze monteurs doorgaans veel tijd. Dat kan ervoor zorgen dat de installatie onnodig lang duurt en je daar de kosten voor moet dragen.

• Om de UTP kabel door te kunnen trekken zijn wij vaak genoodzaakt de bestaande COAX kabel te verwijderen.

• Breedband Helmond is niet verantwoordelijk voor de werking van de bestaande COAX bekabeling. Wij trekken ook nooit nieuwe COAX kabels.

• Op wifi geven wij geen garantie vanwege de vele factoren die van invloed kunnen zijn. Onze monteur zal de wifi zo optimaal mogelijk instellen. Indien je de wifi graag wil verbeteren kunnen wij een accespoint adviseren.

 

Wat stellen we niet in

• Geen randapparatuur zoals printers, DVD spelers, audio systemen en camera’s. Wij stellen op uw PC of laptop alleen het internet in.

• Alleen het modem geleverd door Breedband Helmond wordt aangesloten. Eigen netwerkapparatuur, en de werking daarvan, blijft je eigen verantwoordelijkheid.

• De zenders voor analoge en DVB-C televisie dien je zelf opnieuw in te stellen. De installatiemonteur kan hierbij helpen mits de tijd het toelaat, echter zijn er veel televisies te koop waar wij niet bekend mee zijn. Hiervoor verwijzen wij je naar de televisiefabrikant.

• Analoge radiozenders op audio systemen worden nooit door ons ingesteld.

 

Meerwerk tarieven

Meerwerk Toelichting Kosten
Indien basisinstallatie niet voltooid kan worden binnen 60 minuten   € 15,00 per kwartier
Trekken extra UTP kabel begane grond (max 10 meter)   € 30,00 
Trekken extra UTP kabel bovenverdieping (max 10 meter)   € 50,00
Wandcontactdoos UTP plaatsen   € 25,00
Leidinglijsten plaatsen (per meter)

Het plaatsen van leidinglijsten leidt vaak tot meerwerk bovenop de installatie

€ 3,50 per meter
Stekkerdoos 1,5 meter stekkerdoos met 3 stopcontacten € 10,00
Scart kabel voor mediabox Bij gebrek aan HDMI aansluiting op TV € 15,00
Toslink Digitale Audio Adapter Voor optische audio uitgang van de mediabox € 5,00

 

 

Slotbepaling

In uitzonderlijke gevallen is het niet mogelijk de kabel(s) uit het zicht weg te werken door vastzittende kabels, ontbreken van een kruipruimte of andere onvoorziene redenen. Het niet naar je wens kunnen uitvoeren van de installatie is geen reden om af te zien van het abonnement. Breedband Helmond kan in alle gevallen de diensten werkend opleveren binnen de beperkingen (tijd en fysieke ruimte) en zal voorafgaand aan de uitvoering met u het maximaal haalbare afstemmen.

Bovenstaande voorwaarden zijn van toepassing op nieuwe installaties. Extra werk wat verricht wordt na de gratis installatie vindt altijd plaats tegen de standaard meerwerk tarieven.

Breedband Helmond B.V.
Schootense Dreef 26
5708 HZ Helmond
T: 0492 200 000
klantenservice@breedbandhelmond.nl

© Copyright 2024 - Breedband Helmond